skip to Main Content

De tweede Nationale BekkenbodemDAG is een initiatief van Stichting Bekkenbodem4All.
Het platform voor ruim 1 miljoen vrouwen, mannen en kinderen met bekkenbodemklachten.

In samenwerking met collega patiëntenorganisaties in binnen en buitenland

 

Incoclub: Incoclub geeft informatie voor en door mensen die te maken hebben met ongewild verlies van urine en/of ontlasting en hebben bovendien een chat community om ervaringen te delen.
Op onze website bieden wij onze leden veel informatie en een forum waarop vragen en ervaringen met elkaar worden gedeeld.

 

ICP : De Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging (ICP) behartigt de belangen van IC-patiënten. IC interstitiële Cystits is chronische blaaspijn die niet door bacteriën wordt veroorzaakt.
Zij vergaren informatie over de ziekte, zorgen voor meer bekendheid over IC en brengen op diverse manieren lotgenoten met elkaar in contact voor een luisterend oor en het uitwisselen van ervaringen.

Lichen Sclerosus: Lichen Sclerosus kenmerkt zich door het verlies van elasticiteit in de huid. Het komt meestal voor op de huid rond de geslachtsdelen. Bij de vrouwen op de schaamlippen, vagina en/of rond de anus. Bij de mannen op de eikel, penis en/of rond de anus.
Stichting LS is een non-profit organisatie die zich op alle fronten inzet voor Lichen Sclerosus-patiënten, zowel lichamelijk, psychisch als sociaal. Zij onderhouden goede contacten met specialisten op het gebied van Lichen Sclerosus.

 

PDSB: Is de belangenvereniging van mensen met het prikkelbare darm syndroom. PDS is de meest voorkomende oorzaak van maag- darmklachten bij volwassenen maar ook bij kinderen. PDS valt onder de zogenaamde functionele buikklachten en is de meest voorkomende chronische darmstoornis en kan worden verdeeld in drie typen: obstipatie, diaree of een combinatie van beiden. Het uit zich door een zeurende, krampende of stekende pijn in de buik.

PVVN: De PVVN staat voor Patiënten Vereniging Voor Neurostimulatie en ontleent zijn bestaansrecht aan mensen die met een Neurostimulator zijn geïmplanteerd, of waarbij implantatie van een Neurostimulator wordt overwogen.
De PVVN zet zich in voor haar leden en geïnteresseerden door landelijk en regionaal bijeenkomsten te organiseren (o.a. Inloopuur of Informatie avond in Ziekenhuizen), lotgenotencontact te onderhouden, een periodiek blad uit te geven en met haar aanwezigheid op publieks- en vakbeurzen. Uiteraard kun je  ook met al je vragen bij hen terecht!

 

 

Bekkenbodemproblemen.be: Bekkenbodemproblemen is een Belgische vereniging wat bestaat uit een team van patiënten met bekkenbodemproblemen die elkaar online zijn tegengekomen tijdens hun zoektocht naar hulp en/of een oplossing voor hun probleem.

 

MeshedUp: Het steunpunt MeshedUp komt op voor patiënten uit België en Nederland die tijdens een ingreep een kunststof matje, sling of bandje geïmplanteerd kregen en daar dagelijks veel last van hebben.
Aanvankelijk waren zij  een vangnet voor vrouwen met bekkenbodemmatjes, -slings en -bandjes; later kwamen daar mannen en vrouwen met liesbreukmatjes en littekenbreukmatten bij.

 

 

Back To Top
X