Ga naar hoofdinhoud

Deelnemers aan wetenschappelijk onderzoek gevraagd:

Heeft uw arts vastgesteld dat u een verzakking heeft van uw blaas, baarmoeder, darm of een combinatie hiervan? Artsen willen graag beter begrijpen waarom vrouwen met een verzakking ervaren dat seks (soms) minder goed verloopt. Daarom heeft het Radboud Universitair Medisch Centrum een onderzoek opgezet waarbij ze graag vrouwen en hun partners een vragenlijst wil voorleggen.

Het doel van dit onderzoek is uitzoeken of, en op welke manier een verzakking invloed heeft op het seksueel zelfbeeld en functioneren van een vrouw. Onder seksueel zelfbeeld en seksueel functioneren wordt alles verstaan wat met seks te maken heeft, van het verlangen naar seks tot aan het krijgen van een orgasme (‘klaarkomen’). Daarbij willen de onderzoekers ook kijken of de inschatting die u maakt over uw zelfbeeld en over uw seksueel functioneren, overeenkomt met hoe uw partner hierover denkt.

Zou u, samen met uw partner, deze onderzoekers willen helpen? Dat zou kunnen door eenmalig online een aantal vragenlijsten in te vullen. Het is de bedoeling dat zowel u als uw partner dat apart doet. Met de vragenlijst is ongeveer 30 minuten gemoeid.

Meer informatie? Of meedoen aan het onderzoek? Stuurt u dan een mail naar de hoofdonderzoeker Carlijn Smeets onder vermelding PROSA deelname: Carlijn Smeets

Op de website van het Radboud UMC vindt u ook verdere informatie: Radboudumc.nl

Back To Top