Ga naar hoofdinhoud

Doneer je eigen ervaring

Een patiëntenorganisatie staat of valt met de bereidheid van mensen die bepaalde klachten hebben of hadden om zich in te zetten voor anderen.

We noemden dat vroeger lotgenoten contact.
Liever  spreken we  van ervaringsgenoten of ervaringsdeskundigen contact.

Immers, wie weet beter hoe het is om een medisch traject te moeten doorlopen dan iemand die dat zelf heeft meegemaakt?

We zijn dus op zoek naar vrouwen en mannen die bereid zijn een deel van hun tijd precies daaraan te besteden, op welk gebied dan ook. (Kijk bij ‘klachten’ om welke aandoeningen het gaat!)
We zijn op zoek naar:

  1. Vrijwilligers die zin en tijd hebben om vragen van anderen telefonisch of per email te beantwoorden. We hebben een groep artsen en paramedici die zitting hebben in de Medische Advies Raad om je daarbij terzijde te staan. Natuurlijk krijg je ook een training om als ervaringsdeskundige vragen te kunnen beantwoorden.
  2. Vrijwilligers die zin en tijd hebben om op verschillenden beurzen en congressen te staan met informatie materiaal, om daar vragen van patiënten en anderen te kunnen beantwoorden.
  3. Mensen die het leuk vinden om mee te werken aan het bijhouden van de website, het schrijven van informatiemateriaal of andere PR activiteiten.
  4. Mensen die vanuit hun ervaring de stem van de patïent laten horen in behandelrichtlijnen, patiëntenpanels, focusgroepen en onderzoeken.

Vanzelfsprekend worden alle onkosten vergoed. Daarnaast bieden we je een divers palet aan gratis (bijscholings) cursussen. Kijk voor een greep uit het aanbod op de PGO website: PGOsupport cursusaanbod
Geïnteresseerd en wat tijd over? Heb je hier zin in? Stuur dan een mailtje naar:
coordinatie.bekkenbodem4all@gmail.com

Back To Top