skip to Main Content
" IK HEB GEEN STRESS- INCONTINENTIE, JE MAAKT ME ZO AAN HET LACHEN "

Ervaringsverhaal van Anita, zij werd geopereerd aan haar verzakkingen met grote gevolgen

Anita (57) werd zeven jaar geleden geopereerd aan de verzakkingen in haar bekken. Met blind vertrouwen ging zij de operatie in, niet wetende dat haar lichaam er vervolgens alles aan zou doen om van het ingebrachte kunststoffen matje af te komen.

Anita: “Mijn lichamelijke klachten begonnen na de bevalling van mijn jongste zoon. Het was een zware bevalling, en als gevolg daarvan was de elasticiteit in mijn bekkenbodem afgenomen. Hierdoor was mijn baarmoeder verzakt en moest die eruit. Ook mijn blaas werd minder ondersteund, waardoor die in mijn bekken zakte. Om mijn blaasverzakking te verhelpen is mijn blaas opgehangen met eigen weefsel. Dit heeft helaas maar een half jaar geholpen.”

Blind vertrouwen
“Op mijn vijftigste kwam ik in de overgang. Mijn lichaam maakte steeds minder oestrogeen aan, waardoor de elasticiteit in mijn bekken nog meer afnam. Naast mijn blaas was nu ook mijn darm verzakt in mijn bekken. Ik ging naar een gynaecoloog en zij raadde mij een bekkenbodemmatje aan. Dit is een kunststoffen matje dat de verzakkingen tegenhoudt. Over een bekkenbodemmatje was op internet toen nog niets te vinden, dus ik vertrouwde blind op haar. Ik ging vol vertrouwen de operatie in, maar kwam er gehandicapt uit.”

Lees hier verder: Ervaringsverhaal van Anita

Bron: Libelle

Back To Top
X