Ga naar hoofdinhoud

Stichting Bekkenbodem4All (B4A)
De patiëntenorganisatie die klaar staat voor de ruim één miljoen Nederlanders, vrouwen, mannen en kinderen met bekkenbodem klachten in de ruimste zin van het woord: Stichting Bekkenbodem4All.

Op deze website vindt u informatie over belangenbehartiging. Over onze inbreng in de richtlijnen die door de beroepsgroepen voor de behandeling worden opgezet. Maar we zijn er ook om mensen met klachten te ondersteunen via een telefonisch- of email consult.

Stichting Bekkenbodem4All is ontstaan met het samengaan van Stichting Bekkenbodem Patiënten (SBP) en Stichting Patiëntenorganisatie Gynaecologie Nederland (PGN).

Heeft u nog wat vrije tijd over en wilt u die zinvol besteden?
Denk dan eens aan Stichting Bekkenbodem4All.

Wij zijn op zoek naar een Penningmeester

Opbrengst = tevreden patiënten!

Word donateur >

Help mee! >

Vind bekkenfysiotherapeut >

Neem contact op >

Alles over de Bekkenbodem
De bekkenbodem is een plaatvormige structuur die is opgebouwd uit spierbundels omgeven door stevig bindweefsel. De bekkenbodem sluit het bekken aan de onderkant trechtervormig af. De bekkenbodem ondersteunt de organen in het kleine bekken. Bij de vrouw zijn dit de blaas en plasbuis (urethra), de schede en baarmoeder (vagina en uterus) en de endeldarm (rectum). Bij de man zijn dit de blaas, prostaat en endeldarm.
De samenstelling en bouw van de bekkenbodem verschilt bij man en vrouw niet zo veel.

is op zoek naar een Penningmeester

Opbrengst = tevreden patiënten!

Geschiedenis van SBP
De Stichting Bekkenbodem Patiënten (SBP) bestaat sinds 2001 en is dé patiëntenorganisatie die spreekt namens- en de belangen behartigt van één miljoen mensen met bekkenbodem gerelateerde klachten

Geschiedenis van PGN
In de jaren 70 werd de werkgroep Vrouwen Zonder Baarmoeder opgericht uit protest tegen het feit dat er per jaar meer dan 30.000 baarmoeders werden verwijderd. In 1987 sloot de VZB zich aan bij de Federatie Vrouwenzelfhulp. In 1989 veranderde de naam in Stichting Voorlichting Zelfhulp Gynaecologie (VZG) met werkgroepen in het hele land.

oproep_1_

Oproep

Back To Top