skip to Main Content

Hulp bij urine- incontinentie ; app en site

Wist u dat een kwart van alle volwassen vrouwen in ons land last heeft van urine-incontinentie? Dat zijn er nogal wat. Maar het is een fabeltje dat incontinentie er nu eenmaal bijhoort. Aanmodderen met verbandjes en dergelijke helpt niet, de website ‘Baas over je blaas’ of de app ‘URinControl’ mogelijk wel.

Bent u vrouw en hebt u last van incontinentie, dan kunt u misschien meedoen aan wetenschappelijk onderzoek waarin dat wordt uitgezocht. Hoe mooi wil je het hebben? U misschien van ongewenste plasjes af én ook nog eens de wetenschap een stapje vooruit geholpen. Het kost niks, behalve wat tijd en moeite, en misschien kunt u straks iets leuks doen met geld dat u bespaart omdat u geen of minder opvangmateriaal hoeft te kopen.

Op alle fronten maakt de geneeskunde tegenwoordig gebruik van internet en apps. Daar is een mooie naam voor: E-Health. Die ontwikkeling gaat steeds verder, ook als het gaat om (in)continentie. Maar werkt het eigenlijk en hoe pak je dat aan in Nederland? Wetenschappers aan de Universiteit van Groningen en aan de Radboud Universiteit Nijmegen zijn dat aan het onderzoeken.

Lees het artikel: App of website voor urine- incontinentie?
Bron: seniorenwijzer.eu

Back To Top
X