Ga naar hoofdinhoud

Abnormaal vaginaal bloedverlies

Lees bij thuisarts.nl:

Een nauwkeurige definitie van hevig bloedverlies bij de menstruatie is er niet. Verlies van stolsels (dikke brokken) en bloedarmoede worden meestal beschouwd als kenmerken ervan. Of er reden is tot verder onderzoek en eventuele behandeling hangt af van de klachten. Meestal kan het geen kwaad.

Hevig bloedverlies kan o.a. voorkomen bij myomen (vleesbomen), bij aandoeningen waarbij het slijmvlies dat de baarmoederholte bekleedt ook in de wand van de baarmoeder aanwezig is (adenomyose) of buiten de baarmoeder (endometriose) en tijdens de overgang.

Ook als geen duidelijke verklaring gevonden wordt voor het bloedverlies is er vaak wel iets aan te doen.
Lees verder in de brochure: hevig bloedverlies tijdens menstruatie

Lees ook
Normale cyclus
Ik heb menstruatiepijn
Spiraaltje

Bloedverlies na de overgang

De overgang is de periode rondom de laatste menstruaties. Eerst worden de menstruaties onregelmatig. Tenslotte houden ze op. Als u een jaar niet meer gemenstrueerd heeft, gaan we ervan uit dat u geen menstruaties meer krijgt. Als u na dat jaar toch weer bloedverlies krijgt, noemen we dit bloedverlies na de overgang.   Oorzaken van vaginaal bloedverlies na de overgang Er zijn verschillende oorzaken van bloedverlies na de overgang.

Patiëntenfederatie Nederland NPCF heeft een patiënteninformatietool ontwikkeld die alle informatie geeft over bloedverlies na de overgang:

Bloedverlies na de overgang

 

Externe links:

Back To Top