skip to Main Content

NVOG: ‘Ophef bekkenbodemmatjes komt zorg niet ten goede’

Vrouwen lopen te lang door met verzakkingen, signaleren onder meer gynaecologen naar aanleiding van de Radar-uitzending van maandag 14 september. Door de nadruk op de negatieve kanten van de mesh in de media zijn vrouwen bang geworden om met deze klachten naar de gynaecoloog te gaan.

Vrouwen beseffen niet dat er vele behandelopties worden aangeboden, niet alleen de mesh, volgens een brief van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), de Stichting Complicatieregistratie Gynaecologie Nederland, de werkgroep bekkenbodem NVOG en de Patiëntenvereniging Gynaecologie Nederland. Vrouwen lopen hierdoor een effectieve en soms noodzakelijke behandeling mis. Bovendien is er veel vooruitgang geboekt met de behandeling met implantaten, maar die blijft onderbelicht in de media.

Consumentenprogramma Radar liet maandag in de uitzending patiënten aan het woord die hevige klachten hadden na plaatsen van een transvaginale mesh. Radar had met de Wet openbaarheid van bestuur documenten aangevraagd bij de overheid, waaruit bleek dat het onderzoek naar het bekkenbodemmatje tekort was geschoten voor marktintroductie.

Lees hier het volledige artikel

Medisch Contact, 15 september 2015

Redactie PGN

Back To Top
X