Ga naar hoofdinhoud

Patiënten gevraagd voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek bij nieuwe behandeling pijnklachten veroorzaakt door overspannen bekkenbodem

Heeft uw arts vastgesteld dat u pijnklachten heeft op basis van een overspannen bekkenbodem? En bent u al bij de bekkenfysiotherapeut geweest zonder het gewenst effect in pijnvermindering? Artsen willen graag een nieuwe behandeling vinden voor deze veel voorkomende klacht.
Daarom heeft het Radboud Universitair Medisch Centrum in samenwerking met het st. Antonius ziekenhuis, Amphia ziekenhuis en het Isala ziekenhuis een onderzoek opgezet waarbij ze een nieuwe behandelmogelijkheid willen onderzoeken.

Het doel van het onderzoek is uitzoeken of een botox injectie in de pijnlijke, overspannen spier kan zorgen voor pijnvermindering. Botox zorgt namelijk voor een tijdelijke ontspanning van de spier. Onderzoekers hopen daarmee de vicieuze cirkel van overspanning en pijn te doorbreken.
Het is een geblindeerd onderzoek. Dit houdt in dat u gedurende de studie niet weet of u het werkzame middel botox of een nepmiddel (zoutoplossing) geïnjecteerd krijgt. U heeft 50% kans om het werkende middel botox te krijgen. Indien u na 6 maanden geen effect heeft van de behandeling en het blijkt dat u het nepmiddel heeft gehad, krijgt u de keus om alsnog de botox behandeling te ondergaan.
Tijdens het onderzoek wordt u gevraagd meerdere vragenlijsten in te vullen en een aantal keer een behandeling te ondergaan bij een fysiotherapeut.

Meer informatie? Of meedoen aan het onderzoek? Stuurt u dan een mail naar de hoofdonderzoeker Melle Spruijt onder vermelding Botox studie deelname: m.spruijt@antoniusziekenhuis.nl

Back To Top