skip to Main Content

RapenburgRace 2: ‘Dwars Door Leiden’ 21 september

Op zaterdag 21 september wordt in Leiden de tweede RapenburgRace gezwommen. Onder het motto ‘Dwars door Leiden’ wordt geld ingezameld voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie.

Wat is de Rapenburg Race?

De RapenburgRace is een zwemwedstrijd van 800 meter in de bekendste gracht van Nederland: Het Rapenburg in de stad Leiden. De start zal zijn aan het begin van het Rapenburg, de finish bij het Van der Werfpark.  Er wordt gezwommen op 21 september 2019 tussen 10 en 16 uur. Doe mee!

Waarom een Rapenburg Race?

De aanleiding voor de RapenburgRace is het ongeluk van een goede vriend: Maarten Jorissen. In de zomer van 2016 liep Leids student Maarten een dwarslaesie op na een ongeluk. Na meerdere operaties en lang revalideren startte hij uiteindelijk een jaar later dan gepland met zijn master ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden en is hij inmiddels bijna afgestudeerd. ‘Wij zijn trots op alles wat hij bereikt heeft en hoe positief hij nog altijd naar het leven kijkt. We willen graag iets bijdragen voor mensen die ook een dwarslaesie hebben’,  aldus zijn vrienden. Het doel van de RapenburgRace is dat  mensen die net zoals Maarten een dwarslaesie hebben opgelopen,  worden geholpen om hun leven weer op te pakken.

Inschrijven kan via dit inschrijfformulier
Doneren  kan hier

Meer informatie: RapenburgRace

Back To Top
X