skip to Main Content

Update NVOG over vaginale matjes

Over het gebruik van kunststofmatjes bij verzakkingsoperaties is recent onrust ontstaan. Op haar website heeft de NVOG informatie geplaatst over de toepassing en risico’s van deze vaginale mesh (matjes):

Nieuws over verzakkingsoperaties en het gebruik van vaginale mesh (matjes)

Vaginale verzakking is een veel voorkomend probleem en kan een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven van vrouwen. Voor een vaginale verzakking zijn meerdere behandelopties mogelijk. Het inbrengen van een vaginale ring (pessarium) kan voor een aantal patiënten een effectieve oplossing zijn. Indien dit niet het gewenste resultaat oplevert is in de meerderheid van de gevallen een verzakkingsoperatie met lichaamseigen materiaal (bekend onder de naam plastieken) doeltreffend.

Bij een klein aantal patiënten komt de verzakking na deze operatie terug en kan een vaginaal implantaat (mesh) overwogen worden. Over dit type behandeling is recent onrust ontstaan betreffende de noodzaak en veiligheid. Daarom vindt u op de website van de NVOG informatie over de toepassing en risico’s van deze vaginale mesh (matjes)….

Lees verder..
Nieuws over verzakkingsoperaties en het gebruik van vaginale mesh (matjes)
Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)

Back To Top
X