Nieuwsgierig naar het Bekkenbodem Expertisecentrum Leeuwarden (BCL)? Het SBS6-programma ‘Samen Sterk’ nam een kijkje achter de schermen en maakte een mooie reportage over dit centrum. Op zondag 18 december was dit item te zien op tv. Gemist? De herhaling van het item op SBS6 is op zaterdag 24 december om 11:00 te zien.

Over BCL

Het BCL is een kennis- en behandelcentrum in het MCL voor mensen die problematiek ervaren rondom het bekkengebied. Hierbij ervaar je bijvoorbeeld klachten bij plassen, de ontlasting, een verzakking, menstruatie of vrijen. We gingen in gesprek met uroloog-seksuoloog NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie) Bert Messelink over de fijne en efficiënte manier van werken die in het MCL bij het BCL gehanteerd wordt.

Alle artsen op één dag

Als een patiënt het BCL bezoekt, hebben ze meerdere klachten rondom het bekken. Door de combinatie van klachten, kijken er verschillende artsen naar. De artsen in het BCL zijn een uroloog, gynaecoloog, MDL-arts (Maag-Darm-Leverziekten) en een bekkenfysiotherapeut.

Lees hier meer over Bekkenbodem Expertisecentrum Leeuwarden

Bron: Medisch Centrum Leeuwarden

Help onze organisatie

Door (eenmalig) donateur of vrijwilliger te worden, kan je een verschil maken in het leven van mensen die te maken hebben met deze uitdagende aandoening. Samen kunnen we werken aan een wereld waarin bekkenbodemproblemen beter begrepen en behandeld worden