In Nederland komen steeds meer bekkenbodemcentra. Dit zijn gespecialiseerde klinieken voor vrouwen en mannen, soms in de vorm van continentiepoli’s, die bekkenbodemproblematiek multidisciplinair aanpakken.

Een multidisciplinaire aanpak van bekkenbodemproblemen is heel belangrijk vanwege de samenhang in de bekkenbodem. Als een vrouw bijvoorbeeld last heeft van urine-incontinentie en/of een verzakking en daarvoor behandeld wordt, kan dat consequenties hebben voor de overige functies van de bekkenbodem. Dit komt doordat de bekkenbodem een soort hangmatje is: als je aan de ene kant trekt, gebeurt er ook iets aan de andere kant.

De bekkenbodem is een gebied dat door veel verschillende specialisten wordt onderzocht en behandeld: de uroloog, de gynaecoloog, de urogynaecoloog, de colorectaal chirurg en de bekkenfysiotherapeut. Maar ook de seksuoloog, de maag-darm-leverarts, de incontinentieverpleegkundige en de psycholoog kunnen een belangrijke rol spelen bij onderzoek en behandeling.

Bekkenbodem4All heeft geïnventariseerd welke ziekenhuizen en klinieken bekkenbodemproblematiek multidisciplinair aanpakken. In dit overzicht ziet u of er een bekkenbodemcentrum bij u in de buurt is.

Sommige ziekenhuizen hier vermeld hebben een bekkenbodemspreekuur, u maakt hiervoor een afspraak via de poli gynaecologie. Dit wijst zich op de website.

Loading
I have consent to use Google Maps and having this website store my submitted information so they can respond to my inquiry Privacy Policy

Mocht u werkzaam zijn in een bekkenbodemcentrum die hier nog niet in vermeld is of er heeft een verhuizing plaatsgevonden, laat het ons weten via een mail naar: theaboele@bekkenbodem4all.nl