Wanneer vrouwen last hebben van een verzakking, kunnen zij daarvoor behandeld worden met een vaginale ring, een pessarium. Sommige vrouwen gebruiken heel kort een pessarium, omdat zij niet tevreden zijn. Maar er zijn ook veel vrouwen die jaren achter elkaar het pessarium blijven gebruiken. Met dit onderzoek willen wij uitzoeken of de vrouwen die zo lang een pessarium gebruiken tevreden zijn en welke factoren hier invloed op hebben.

Doel van het onderzoek:

– Leren van de ervaringen van vrouwen na langere tijd gebruik van een pessarium
– Achterhalen van factoren die invloed hebben op de tevredenheid
-Om in de toekomst vrouwen met een symptomatische verzakking beter kunnen informeren over het gebruik van een pessarium en zorg op maat te kunnen leveren

Wat is er nodig?

Om dit onderzoek te kunnen uitvoeren zijn wij op zoek naar 50 vrouwen die een online vragenlijst willen invullen. Daarvan zouden wij met 15 van de deelnemers een interview willen doen om de antwoorden op de vragenlijst verder uit te diepen. Deelname kan volledig vanuit huis.

Wie kan er helpen?

Deelname is mogelijk voor vrouwen die langer dan 5 jaar een pessarium gebruiken vanwege een vaginale verzakking en die daarover een vragenlijst willen invullen op de computer. De interviews worden in het Nederlands of Engels afgenomen.
Wij kunnen helpen bij het invoeren van de vragenlijsten in de computer.

Wie zijn wij?

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, onder de verantwoordelijkheid van dr. M. C. Vos, gynaecoloog.
Dit gebeurt in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum.
Betrokken zijn arts-onderzoeker drs. E. Drost en masterstudenten L. Beijleveldt en B. Ozephius.

Meer informatie of aanmelden? Stuur hiervoor een mailtje naar: L.beijleveldt@erasmusmc.nl

Of neem telefonisch contact op via: 0648210625

Vergelijkbare berichten