Heb je langdurige klachten na de plaatsing van een kunststof bandje of matje (in het Engels ‘mesh’ of ‘sling’ genoemd) om een verzakking, liesbreuk of incontinentie te verhelpen?

Bekkenbodem4All heeft hierover een webinar georganiseerd in samenwerking met de partijen die deelnemen aan de ‘Ronde Tafel nazorg meshes’.
Artsen vertellen vanuit de vakgebieden chirurgie, gynaecologie, urologie, anesthesie en immunologie welke mogelijkheden er op dit moment zijn om jouw klachten te behandelen.

Wat zijn de meest voorkomende klachten en problemen? Wat zijn de mogelijkheden om deze klachten te behandelen? Wat zijn de uitkomsten van deze behandelingen? Wat kan er (nog) niet? Dat zijn de vragen die de onderstaande sprekers zullen beantwoorden:

  • Drs. Claudia Kowalik (uro-gynaecoloog in Amsterdam UMC en Bergman Clinics) spreekt over de behandelingsmogelijkheden voor patiënten met langdurige klachten na plaatsing van bekkenbodemmatjes en slings; ·
  • Prof. Dr. Gommert Koeveringe (uroloog in Maastricht UMC) spreekt over de behandeling van patiënten met langdurige klachten na plaatsing van een ‘bandje’ (sling) bij urine-incontinentie; ·
  • Dr. Willem Zwaans (chirurg in Máxima MC) spreekt over de behandeling patiënten met langdurige klachten na plaatsing van liesbreukmatjes; ·
  • Dr. Jan Willem Kallewaard (anesthesioloog in het Rijnstate ziekenhuis en VUmc) spreekt over pijnbestrijding bij langdurige mesh-klachten; ·
  • Dr. Marjan Slot (internist-allergoloog-immunoloog bij MUMC) spreekt ten slotte over allergische en immunologische klachten na de plaatsing van een kunststof matje.

Ook patiëntenorganisaties MeshedUp en de Patiëntenfederatie Nederland komen aan het woord komen, net zoals de initiatiefnemer van de ‘Ronde Tafel nazorg meshes’.

Bekijk hier het webinar nazorg voor patiënten met langdurige klachten na operatie met kunststof matje of bandje

Vergelijkbare berichten