Waarom moet de ene persoon veel sneller plassen dan de andere? En hoe komt het dat meer dan een miljoen mensen grote moeite hebben om hun plas op te houden? Dit soort vragen stellen is makkelijker dan het antwoord geven, want praten over plassen is een taboe.

Het plasgedrag van mensen verschilt enorm, de ene kan het makkelijk ophouden terwijl de ander na het drinken van een glaasje water al naar het toilet moet. En meer dan een miljoen mensen hebben last van incontinentie. Bij sommige mensen heeft dat een aanwijsbare medische oorzaak, maar bij de meeste is het raadsel waarom men zo snel moet plassen of het niet op kan houden.

De Plastest

Test Case organiseerde een plastest met tien testpersonen: jong en oud, vrouw en man. Zij kregen de opdracht om elk uur een halve liter water te drinken. En ze moesten proberen om hun plas zo lang mogelijk op te houden. Zodra dat niet meer lukte, werden ze onderzocht door de bekende uroloog dr. Nader Naderi.

Lees meer en bekijk het filmpje: Plastest
Bron: BNNVARA- Kassa

Help onze organisatie

Door (eenmalig) donateur of vrijwilliger te worden, kan je een verschil maken in het leven van mensen die te maken hebben met deze uitdagende aandoening. Samen kunnen we werken aan een wereld waarin bekkenbodemproblemen beter begrepen en behandeld worden