In memoriam Jolanda Sap
 width=1 juli 1956 – 2 april 2023

Als bestuur van Bekkenbodem4All (B4A) zijn wij enorm geschrokken van het bericht dat ons zeer gewaardeerd Medische Advies Raad (MAR)-lid Jolanda Sap na een kort ziekbed is overleden.

Samen met Bert Messelink, uroloog/seksuoloog, was Jolanda MAR-lid van het eerste uur.

Sinds de oprichting van SBP (Stichting Bekkenbodem Patiënten) was Jolanda als bekkenfysiotherapeut actief om de belangen van de patiënt te behartigen.

En dat kon zij dankzij haar enorme netwerk, dat bestond uit medisch specialisten, maar ook bedrijven en mensen uit de sport. Zo heeft zij aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de zogenaamde Plas- en Poepposters, tot op de dag van vandaag een nuttig en gewaardeerd product.

In 2021 is Jolanda gestopt met werken in de praktijk; zij bleef lesgeven aan de SOMT-opleiding en was gedreven haar kennis en vaardigheden over te dragen aan toekomstige collegae. We namen afscheid van haar binnen de MAR en zij gaf onmiddellijk aan dat we ten allen tijde een beroep op haar mochten doen als dat nodig was. Dat was kenmerkend voor Jolanda.

Ze bleef ook -als geen ander- betrokken bij B4A getuige het feit dat ze in januari 2023 nog een commentaar op LinkedIn schreef naar aanleiding van een compliment van Bert over ons magazine Bekkenbodem op de Kaart met als thema duurzaamheid.

Jolanda laat haar moeder, man, zoon en verdere familie achter. Wij als B4A betuigen onze oprechte deelneming aan haar naasten.

BEDANKT Jolanda

Vergelijkbare berichten