Al jaren had ik last van lange en heftige menstruaties. Op zich niets bijzonders. Ik heb altijd gedacht: “Dat hoort nu eenmaal bij mij.”
De laatste maanden werden het echter menstruatieperiodes van 3 a 4 weken. Ook kreeg ik steeds meer last van pijn in mijn rug en rechterbeen. Daarom ben ik toch maar eens naar de dokter gegaan. Ik werd doorverwezen naar het ziekenhuis voor een echo. Uit dit onderzoek bleek dat mijn baarmoeder vergroot was en dat er verschillende, vrij grote vleesbomen op zaten. Ik ben nu 51 jaar en de gynaecoloog adviseerde mij een baarmoederverwijdering.

Dinsdag..

Op dinsdag 22 juli is dit gebeurd via een bikinisnede en onder volledige narcose. Bij het wakker worden in de uitslaapkamer had ik best veel pijn, maar gelukkig bracht de morfinepomp verlichting. Na twee dagen werd deze verwijderd, evenals de katheter en voelde ik me al een stuk beter. Al snel mocht ik zelf naar de wc en na drie dagen werd ook het infuus verwijderd. Dan begint eigenlijk het herstel. Ik was snel vermoeid en ook nog best misselijk. Toch heb ik steeds geprobeerd om wat te blijven lopen, zodat de ontlasting goed op gang kon komen. Nadat dit op vrijdag gelukt was, mocht ik ’s avonds naar huis.

3 Weken later..

Vandaag is het drie weken geleden dat ik geopereerd ben. De hechtingen zijn er de vijfde dag uitgehaald en dat loopt een stuk prettiger. Ik merk dat ik nu moet letten op wat ik doe, wat betreft tillen etc. en goed naar mijn lichaam moet luisteren. De wond voel ik nog steeds, maar er staat ook zeker zes weken voor herstel. Alles wat ik doe gaat nog in “slow motion”. Na deze zes weken volgt ook het controlebezoek aan de gynaecoloog. Het grootste punt blijft het soepel krijgen van de darmhuishouding. Dit gaat nog best moeizaam, ondanks het eten van pruimen etc. Van de specialist heb ik hiervoor wat gekregen. Nu maar hopen dat ik over een week of vier mijn gewone bezigheden weer kan oppakken. Of sporten er dan al inzit is nog de vraag.

Meegevallen..

Het is mij al met al best meegevallen, al zal bij iedereen het genezingsproces weer anders verlopen.

Vergelijkbare berichten