Vrijdag 8-2-2008 14.00 uur

Naar het Erasmus MC te Rotterdam voor de opname.

Eerst een gesprek met de gynaecoloog en daarna met de verpleegkundige. Deze stelt je ook een aantal vragen over je gezondheidstoestand en medicijngebruik, neemt je bloeddruk op en weegt je. Vervolgens een gesprek met de anesthesioloog die uitlegt wat hij/zij gaat doen. Bij mij was dat een algehele narcose en, omdat er een mogelijkheid bestond dat het toch een buikoperatie werd, ook een ruggenprik voor pijnbestrijding.
Om 16.00 uur mocht ik weer naar huis en moest me maandag om 8.00 uur nuchter weer melden op de afdeling.

Maandag 8.00 uur

In het ziekenhuis word je ontvangen door de verpleegkundige en naar je kamer gebracht, in mijn geval een kamer voor 4 personen. Mijn bed stond al klaar.

En dan begint het wachten tot je aan de beurt bent, ik stond als derde op de lijst. Om 9.45 uur kwam de verpleegkundige het pilletje om rustig te worden brengen en 2 paracetamol. Ik moest deze om 10.00 uur innemen, gaan plassen en het operatiehemd aan doen. Om kwart over tien kwam ze vertellen dat de gynaecoloog had gebeld dat ik naar boven gebracht kon worden. De operatie vóór mij was volgens schema verlopen en om 10.30 uur werd ik naar boven gebracht.

Daar krijg je een infuus en dan wachten tot je naar de operatiekamer wordt gebracht. Gelukkig gebeurde dit vrij snel. Eerst werd de ruggenprik gezet, hiervoor buig je voorover over een kussen zodat je een bolle rug hebt en dan gaat een soort heel dun ijzerdraadje tussen je wervels door naar je buik. Beslist geen prettig gevoel maar het valt mee.

Om 13.30 uur werd ik wakker in de uitslaapkamer, gelijk gevoeld wat er was gebeurd. Ik had geen wond van onder naar mijn navel dus het was laparoscopisch gelukt. Om 14.00 uur terug op de afdeling, klaar wakker, steenkoud en om 15.00 uur moest ik plassen wat ik ook heb gedaan samen met de verpleegkundige en mijn infuus. De gynaecoloog kwam even daarna langs om te vertellen hoe de operatie was verlopen en had met de laparoscoop foto’s gemaakt van mijn binnenkant. (Zonder baarmoeder, want die is in een vorige operatie al verwijderd)

Om 17.00 uur kreeg ik soep en boterhammen en dat smaakte goed. Met paracetamol was de pijn te verdragen. Ik was natuurlijk versleten en viel om 21.00 uur in slaap.

Dinsdag 6.00 uur

Na een onrustige nacht zag ik het om 6.00 uur licht worden boven Rotterdam en was helemaal klaar om naar huis te gaan, wat gelukkig ook mocht. Om 9.00 uur kwam de zaalarts nog langs en om 9.30 uur kwam mijn man me halen. Om 10.00 uur was ik helemaal versleten weer heerlijk in mijn eigen huis om beter te gaan worden.

Vergelijkbare berichten