Enkele maanden na mijn 2e operatie aan een voorwand/blaasverzakking kwam ik weer bij de gyn terecht. De operatie had weinig tot geen resultaat gehad en mijn gynaecoloog zat nu toch wel met zijn handen in het haar. Hij zag eigenlijk geen andere oplossing meer dan toch een matje te plaatsen. Er was bijna geen ontkomen meer aan, maar… hij ging niet over 1 nacht ijs en stuurde me voor een tweede kijk naar de Prof van Alantvrouw.

Twijfels

Daar stond ik dan… met mijn rug tegen de muur, me volledig bewust van alle risico’s die kunststof matjes met zich meebrengen. Ik heb zoveel mogelijk informatie opgezocht, verschillende sites bezocht, op forums gelezen en ook veel informatie gekregen van mensen die met me mee leefden! De verhalen die ik las van vrouwen waar het ernstig mis is gegaan raakten me diep.

Het was een intensieve en ook emotionele tijd, ik liep weken met gedachtes als: Wat moet ik doen? Doe ik er goed aan als ik het doe? Doe ik het niet dan blijf ik zeker met deze klachten lopen, doe ik het wel wat kan ik dan verwachten, ga ik er spijt van krijgen…

DOEN

Mijn bezoek bij de Prof was verhelderend. Ik heb alles kunnen vragen wat ik wilde en kreeg duidelijke antwoorden. De voor- en nadelen van matjes hebben we uitgebreid besproken. Gelukkig waren er meer voor- dan nadelen en hij adviseerde me om voor een matje van Elevate Mesh te gaan, dit vond hij (en gelukkig ook mn eigen gyn!) de beste oplossing bij mij.

Een week later heb ik bij mn eigen gyn ook een zeer goed gesprek gehad en weer alle voor- en nadelen besproken. Hij heeft me een filmpje laten zien hoe zo’n matje geplaatst wordt, een stukje van de mat laten zien en voelen. Ik had en heb nog steeds alle vertrouwen in mn gyn, wat een man!! Ik ben zeer blij om bij hem patient te zijn.

Het feit dat beide gyns op 1 lijn zaten gaf me een goed gevoel en ik besloot het te DOEN!!

OK

Opeens ging het snel en nog geen 2 weken later werd ik al geopereerd! Op 23 juli om 7 uur ’s ochtends heb ik me gemeld in het ziekenhuis en om kwart voor 9 werd ik de OK ingereden. Rond 10 uur was het klaar en een uurtje later lag ik alweer op mn kamer. Mijn eigen gyn kwam algauw weer bij me kijken en vertelde hoe het matje geplaatst was, wat ik nog aan pijn kon verwachten en waar ik op moet letten.

Leefregels

ik moet aan de bel trekken bij: plotselinge koorts, hevige buikpijn, plotseling bloedverlies, vreemd ruikende afscheiding of andere klachten.

Na een verzakkingsoperatie moet je altijd opletten met tillen maar nu moet ik extra voorzichtig zijn. Ik mag niet meer dan 1 kg tillen en liefst zelfs dat niet. Bij het bukken (met mate) moet ik goed door mijn knieën zakken en zeker niet voorover buigen want dat geeft juist te veel druk op de bekkenbodem.

Tot nu toe kan ik zeggen dat het me allemaal meevalt, ik voel het matje niet zitten en de pijnklachten zijn minimaal. Ik heb het gevoel dat mijn keuze goed is geweest, mede door de twee gynaecologen die me daar heel erg mee geholpen hebben. Zelf ben ik ook niet over 1 nacht ijs gegaan.

Vergelijkbare berichten